Lakossági fórum az intermodális csomópontról

A közelmúltban lakossági fórumot tartottak a városházán Kecskemét intermodális pályaudvarának kialakításáról, illetve közösségi közlekedésének fejlesztési terveiről. A rendezvény iránt nagy volt az érdeklődés, telt ház volt a teremben, és a jelenlevők számos kérdést is felvetettek.
 Uhlig Rita, a projektet előkészítő Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a fejlesztési program elemeit ismertette. Öveges László főépítész az intermodális csomóponttal kapcsolatos építészeti elképzelésekről beszélt. Nagypál Sándor alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a tömegközlekedési infrastruktúra ilyen mértékű fejlesztésére még nem volt példa Kecskeméten.
A kérdések többsége egyértelműen a tervezett pályaudvarra, illetve annak megközelíthetőségére vonatkozott. Többen érdeklődtek az iránt is, hogy milyen módon teremt összeköttetést a pályaudvar a Hunyadivárossal. Elhangzott: a közvetlen összeköttetés gyalogosan és kerékpárral lesz lehetséges. Ugyanakkor maga a pályaudvar épülete autóval is megközelíthető lesz. Behajtani a Rákóczi út felől, kihajtani pedig a pályaudvar épülete mögött lehet. Az érintett hunyadivárosiak közül többen jelezték: nem örülnének, ha a pályaudvar felüljárójáról belátnának udvarukra. Nagypál Sándor és Öveges László is megerősítette: már a kiviteli tervek készítésénél figyelnek arra, hogy ilyen ne forduljon elő.