Cégtörténet

Kezdőlap

A Kecskeméti Városfejlesztő Kft. önálló, az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő társaság, amely jelenlegi formájában 2010. július 1-je óta működik.

Előzmények: Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése 2008. december 18-án döntött arról, hogy a kizárólagos tulajdonában lévő Kik-For Kft.-t városfejlesztő társasággá alakítja úgy, hogy keretein belül létrejön a városfejlesztő divízió. A döntést az tette szükségessé, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által kiadott “Tervezési útmutató” valamint a “Városfejlesztési kézikönyv” megfogalmazta a városfejlesztő társaságokkal kapcsolatos elvárásokat,  amelyeknek városunk a divízió kialakításával tett eleget. A közgyűlés a divízió cégvezetőjének Uhlig Ritát nevezte ki, 2009. április 1-től határozatlan időre.

2009 júniusában az önkormányzat megbízási szerződést kötött a Kik-For Kft.-vel illetve a városfejlesztő divízióval a Kecskemét Integrált Városfejlesztési Stratégiában  (IVS) foglaltakkal összefüggésben lévő feladatok ellátására.

Kecskemét képviselő-testülete 2010. április 29-én döntött arról, hogy önálló gazdasági társaságként létrehozza a Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-t. A társaság önálló működése 2010. július 1-én kezdődött meg, felügyelő-bizottságának tagjai jelenleg: Szőkéné Kopping Rita és dr. Szabó József, elnöke Kovács Ferenc.   

Az önálló társaság létrehozása elvárás volt minden olyan megyei jogú várossal szemben, amely részese az Új Magyarország Fejlesztési Tervnek. Utóbbi keretében nyújtotta be  Kecskemét a Rákóczi út – Vasútkert revitalizációjára vonatkozó pályázatot, és a hozzá kapcsolódó szociális jellegú városrehabilitációs projektet.

Jelenleg társaságunk készíti elő és bonyolítja le az önkormányzat összes jelentős uniós projektjét, elsősorban az Integrált Városfejlesztési Stratégiához tartozó fejlesztéseket. Ezzel párhuzamosan piaci szereplőknek is szolgáltatunk. Az eddig benyújtott pályázatainkat kivétel nélkül megnyertük.