Városháza felújítása: idegenforgalmi attrakció és egyben ügyfélbarát hivatal

Pályázatot nyújt be a kecskeméti önkormányzat a Dél-alföldi Operatív Program körében a Városháza funkcióbővítő felújítására. A képviselő-testület 2011. június 30-án úgy döntött, hogy a projekt teljes lebonyolításával és a projektmenedzsment feladatok ellátásával a Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-t bízza meg.
A programon belül olyan turisztikai célú fejlesztésre nyílik lehetőség, amely komplexen biztosítja a Városháza felújítását. A cél kettős: egyrészt javulnak majd a hivatalban dolgozók munkakörülményei és erősödik az önkormányzati ügyfélbarát funkció, másrészt az épület igazi idegenforgalmi attrakcióvá válhat.
A tervek szerint a hivatal a felújítást követően az épület első és második emeletén működne, míg a földszinten és a félemeleten a turisztikai elemek kapnának helyet. Létrejönne Kecskemét turisztikai látogatóközpontja, amely interaktív módon, modern technikával mutatná be a Városháza történetét, a benne lévő műalkotásokat, a város nevezetességeit és történelmét. Olyan bemutatótermek alakulnának ki, amelyekben a város számos gyűjteménye helyet kaphatna.
A földszinten kialakul egy konferencia központ, a belső udvar pedig állandó rendezvényhelyszín lehetne. A tervek szerint egy minimum 300 fős befogadóképességű multifunkciós vendéglátó egység is kialakulna, amely képes kiszolgálni a hivatali dolgozókat, a turistákat, a rendezvények látogatóit és a város lakosságát egyaránt. Az elképzelések szerint az épületben lenne interaktív játszóház, és megteremtenék a mozgássérültek kulturált fogadási feltételeit.
A projekt bruttó 4,9 milliárd forintba kerül, amelynek várhatóan 90 százalékát lehet pályázati forrásból megszerezni.
Zombor Gábor polgármester elmondta: a Városfejlesztő Kft. ezzel a döntéssel egy általános felhatalmazást kapott annak érdekében, hogy mielőbb benyújthassa a pályázatot. A projekt részletes elemeit szeptemberben tárgyalja majd a közgyűlés.

Kategória: Hírek