Új elemek az Integrált Városfejlesztési Stratégiában

Módosult Kecskemét Integrált Városfejlesztési Stratégiája (IVS). A 2008-ban elfogadott, majd a Mercedes beruházás miatt még az évben módosított IVS felülvizsgálatát egyebek között az új befektetői igények, az új pályázati kiírások és ezek elvárásai, az azóta létrejött városstratégiai dokumentumok és a jogszabályi változások tették szükségessé. Egyes pályázati felhívásokban például alapfeltétel, hogy a benyújtott pályázat eredményeként megvalósuló beruházás nevesítve legyen a hatályos IVS-ben.

A felülvizsgált dokumentumba bekerült a Belvárosi Galéria mulitfunkcionális közösségi központ létrehozása és a Hírös Városi Turisztikai Központ fejlesztése. Az ügynevezett „Nyugati Városkapu” akcióterület kibővült, a Csabay Géza körút térségén felül az Izsáki út térségét is tartalmazza. Ennek részei az Izsáki úttól délre eső területek, benne a GAMF, a KÉSZ Ipari Park, az Erzsébet laktanya és a Szil-Coop területével, egészen a Kecskemét-Lajosmizse vasútvonalig.

A Szabadidőközpont területén csónakház és golfpálya létesülne. A Kecskeméti Fürdőben – a távlati tervek szerint – napkollektoros és/vagy napelemes rendszer épülne ki pályázati forrásból, a termálkút metántartalmának hasznosítása pedig gázmotorral történne.

Új elem az IVS-ben a Homokhátsági tanyafejlesztési program, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. barnamezős, funkcióváltó revitalizációja, a hőtermelés optimalizálása, a geotermális hőtermelési rendszer kiépítése is.

A kerékpárutak létesítésére, a tömegközlekedés fejlesztésére, az Agrár- és Vidékfejlesztési Innovációs Központ és Agrárlogisztikai Központ létrehozására, a Széktó területén szálláskapacitás bővítésére irányuló programok változtak, kiegészültek.

Kategória: Hírek