Tizenkilenc szervezet programjai a szociális városrehabilitáció keretében

Elbírálta Kecskemét közgyűlése azokat a pályázatokat, amelyek a „Mezeiváros és Ürgés integrált szociális jellegű városrehabilitáció” című projekt keretében megvalósuló mini projektek, programok megvalósítására érkeztek be. A 21 program közül 19-re választották ki a nyertes szervezetet, két program megvalósítására ismét pályázatot ír ki a város. A most jóváhagyott támogatás összesen 37.771.690 forint. A nyertes megvalósítók: Bács-Kiskun Megyei Környezetvédelmi Alapítvány, Hunyadivárosért Egyesület, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, Széchenyivárosért Egyesület, Kurázsi Táncműhely Egyesület, Hírös Néptánc Tanoda Közhasznű Egyesület, Tér Ifjúságsegítő Egyesület, Kecskeméti Pro Homine Alapítvány, Főplébánia Karitász Alapítvány, KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete, Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete, Porta Közhasznú Egyesület, Kecskeméti Szatyor Közösség Egyesület, A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány, Kecskeméti Polgárőrség Kiemelten Közhasznú Egyesület, Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány, Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány, Bács-Kiskun Megyei Sportszövetségek Tanácsa.

Az uniós támogatással megvalósuló projekt keretében a mini projektek, úgynevezett „soft” elemek célja, hogy a különböző programokkal erősítse a társadalmi kohéziót, a szerepvállalást, a helyi identitást, közösségformálást, környezettudatosságot és foglalkoztatást.

A programok témakörei egyebek között a helyi kötődést és büszkeséget elősegítő tartalomfejlesztés, a környezetállapot javítására szervezett programok, sportnap, családsegítő szolgáltatások fejlesztése, közbiztonság erősítése.