Testvérvárosok ismerkedtek Kecskemét zajtérképével

A „Kecskemét város stratégiai zajtérképének és zajcsökkentési intézkedési tervének elkészítése” című projekttel ismerkedhettek meg vasárnap Kecskemét testvérvárosi delegációi. A rendezvényen a projektet Katonáné Szabó Gabriella alpolgármester asszony mutatta be, hangsúlyozva: a jelentős uniós támogatással megvalósuló projekt elsősorban abban különbözik a város számos más fejlesztésétől, hogy a munka során figyelembe kell venni minden itt zajló beruházást, azok zajhatásait. Kecskemét egyéb projektjeiről és azok környezetvédelmi vonatkozásairól Szemeryné Pataki Klaudia alpolgármester asszony beszélt. Varga László geográfus, a Főépítészi Osztály munkatársa a város igen fejlett és a hivatali munkát nagyban segítő térinformatikai rendszerét mutatta be, amelynek egyik alkalmazása maga a zajtérkép.
A rendezvénynek a Kecskeméti Fürdő adott helyet, amellyel kapcsolatosan Nagypál Sándor alpolgármester úgy fogalmazott: az új létesítmény megépítésének egyik fő oka az volt, hogy egy környezetvédelmi szempontból is korszerű, megfelelő energetikai tanusítványokkal rendelkező létesítmény válthassa fel a régi, energiapazarló uszodát.
A rendezvényen Galánta, Sepsiszentgyörgy, Tábor, Szimferopol, Újvidék, Rodostó, Dornbirn és Beregszász küldöttségei vettek részt.