Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola Lánchíd utcai Általános Iskolájának Fejlesztése

Kedvezményezett: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Elnyert támogatás: 17.280.000 Ft
Önkormányzati önerő: 4.320.000 Ft
Teljes költség: 21.600.000 Ft

A pályázat elnyerésének, a Belügyminisztérium által nyújtott vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően a Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola Lánchíd utcai Iskolája tornacsarnokának régóta esedékes felújítása válik lehetővé.

A közfoglalkoztatottaknak is munkát adó fejlesztés során megtörténik a lapos tető szigetelés cseréje, felújítása. A meglévő fém nyílászárókat korszerűsítik, ennek során 290 négyzetméter kopolit üvegfelületet cserélnek hőszigetelt üvegre. A tornacsarnok parkettáját szintén felújítják.

A munkálatokat követően az intézményben egy modern módszertani és sportközpont jöhet létre, amely kielégíti Kecskemét legsűrűbben lakott városrészének igényeit. A hőtechnikai paraméterek megváltoznak, így várhatóan 15 százalékkal csökkennek a működtetés költségei. Az intézmény és a fenntartó önkormányzat a korábban hibaelhárításra fordított összegeket is megtakaríthatja, így összességében több forrás jut a minőségi feladatellátásra, eszközbeszerzésre és rangos sportesemények szervezésére.