Rövidesen elindul a városrehabilitációs projekt

Elfogadta Kecskemét közgyűlése a “Mezei város és Ürgés integrált szociális jellegű városrehabilitáció” című kiemelt projekthez kapcsolódó Konzorciumi Együttműködési Megállapodást és felhatalmazta Dr. Zombor Gábor polgármestert annak aláírására. Szintén elfogadta a grémium a projekthez kapcsolódó Működési Kézikönyv és az Akcióterületi Terv módosításait.

E döntések előzménye: Kecskemét október elején a pályázatra 487.815.358 forint összegű támogatást nyert. A projektet konzorciumi együttműködésben valósítja meg, amelyben az önkormányzat a konzorcium vezetője, együttműködő partnerek pedig a Türr István Képző és Kutató Intézet Kecskeméti Igazgatósága (volt Kecskeméti Regionális Képző Központ), valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió szervezete.

A projekt támogatási szerződésének megkötéséhez feltétel, hogy a konzorciumi partnerek együttműködési megállapodást kössenek a megvalósításra. Ebben szerepel, hogy a partnerek a szükséges saját forrást is biztosítják: Kecskemét önkormányzata 82.518.072 forintot, a Máltai Szeretszolgálat 1.524.000 forintot, a képző központ pedig 2.042.991 forintot.

A Működési Kézikönyv és az Akcióterületi Terv módosítása, kiegészítése zömében technikai jellegű, a tervezett projektelemek nem változnak. A támogatói döntés időbeni elhúzódása miatt azonban módosul a megvalósítási időszak: a projekt 2012. november 1- 2014. május 31. között zajlik.

Kategória: Hírek