Phoenix Mecano adomány a kórház koraszülött részlegének

phoenix-mecano-adomny-a-krhz-koraszltt-rszlegnek2_0-555Újabb adománnyal gazdagodott a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. jóvoltából a Bács-Kiskun Megyei Kórház. Dr. Nagy Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója három darab, korszerű emelőszerkezettel ellátott betegágyat adott át kedden délelőtt a kórház koraszülött részlegének.
Az átadásra a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályon egy sajtótájékoztató keretén belül került sor, melyen részt vettek Dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosigazgatója, Dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, Dr. Kelemen Edit, a Koraszülött Részleg részlegvezető főorvosa, Dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft ügyvezető igazgatója, és Nagy Gábor, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.
A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb cégeként példaértékű felelősséget vállal társadalmi környezetéért. A cég a megalapítása óta támogatja Kecskemét város kulturális és sportéletét. A tehetségek felkarolásáért tett erőfeszítéseit a közelmúltban a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége Genius Loci díjjal ismerte el.
A mechanikai és elektronikai rendszereket, komponenseket gyártó cég legnagyobb üzemegységében többek között kórházi ágyakba gyártanak egy- illetve kétmotoros emelőszerkezeteket. A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. jelentős segítséget nyújt az egészségmegőrzéshez, a kulturált egészségügyi ellátáshoz is. Ennek ékes bizonyítéka, hogy három darab, korszerű emelőszerkezettel ellátott kórházi ágyat adományoztak a Bács-Kiskun Megyei Kórháznak, melyek a csecsemő- és gyermekosztály koraszülött részlegének anyaszobájába kerülnek elhelyezésre.
„Az anyaszoba korszerű emelőszerkezettel ellátott kórházi ágyakkal történő felszerelésével szeretnénk hozzájárulni az ápolás és beteglátogatás feltételeinek javításához, az anyák gyors rehabilitációjához, hogy minél boldogabban térjenek haza újszülött gyermekükkel” – mondat Dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató.
A svájci központú Phoenix Mecano vezető technológiai vállalatcsoport, melynek legjelentősebb vállalata Kecskeméten található. Az 1993-ban alapított Phoenix Mecano Kecskemét Kft. Kecskemét második legnagyobb munkaadója, dolgozói létszáma 1000 fő. A cég világszínvonalú gyártástechnológiával és logisztikai folyamatokkal világszínvonalú termékeket állít elő, amelyek valamennyi földrészen megtalálhatók.

Kategória: Hírek