Mesefigurák és jellegzetes kecskeméti épületek a hibridbuszokon

A Kecskemétfilm Kft.-t és a Katedra iskolát bízza meg az önkormányzat 1-1 végső arculati terv elkészítésével, ezek díszitik majd a Kecskemétre érkező hibridbuszokat. A Kecskemétfilm Kft. által elkészítendő arculati terv középpontjában mese- és rajzfilmfigurák, a Katedra iskola által készítendő tervben Kecskemét jellegzetes, meghatározó épüetei kell, hogy szerepeljenek. A motívumok az autóbuszok alsó, tömör részén jelenhetnek meg, az ábrázolás csak minimális mértékben érintheti az ablakokat.

Mint ismeretes, a közgyűlés még februárban döntött arról, hogy a polgármester a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. bevonásával hirdessen kétfordulós ötletpályázatot arra vonatkozóan, hogy milyen legyen az érkező hibridbuszok arculata. Az első fordulóban a város általános és középiskolásai pályázhattak, 11 iskola összesen 164 pályamunkát nyújtott be. Ezek közül választotta ki a zsűri a legjobbakat, a továbbgoondolásra pedig a második fordulóban öt művészeti team-e kért fel. Ezek közül a Kecskemétfilm Kft. és a Katedra iskola nyújtott be pályamunkát, amelyekre a város honlapján a lakosság is szavazhatott. Az internetes szavazás keretében 1295 szavazat érkezett, legtöbbet, 182 szavazatot az egyik Kecskemétfilm-es alkotás kapta, de igen népszerűek voltak a Katedra iskola munkái is. Az ötletpályázat során kitűnt, hogy a mesefigurák és a jellegzetes épületek a legkedveltebb motívumok.

A két terv elkészítésének tervezett költsége mintegy 500.000 forint, amelynek finanszírozását a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. vállalta.

Kategória: Hírek