Kecskemét Megyei Jogú Város közvilágítási hálózatának korszerűsítése – I. ÜTEM

Megkezdődtek a kivitelezési munkálatai annak a csaknem 1 milliárd forint bekerülési költségű projektnek, amelynek keretében Kecskemét 11.909 közterületi lámpájából 5350 darabot cserélnek le korszerű, energiatakarékos LED-es fényforrásra. A fejlesztés akár 90 millió forintos megtakarítást eredményezhet éves szinten a városnak.

A közvilágítás költségeinek csökkentésére keresett környezettudatos megoldást a kecskeméti önkormányzat, amikor elkészíttette a város és közigazgatási területe teljes közvilágítási hálózatának felülvizsgálatát, korszerűsítési, illetve energiahatékonysági koncepcióját. Ennek kidolgozása során a helyszíni adottságok és a világítási feladatok figyelembevételével a városépítészeti, továbbá a rövid- és hosszú távú városfejlesztési szempontokat is szem előtt tartó, energia-hatékony műszaki megoldásokat kerestek a szakemberek.
A tervek valóra váltására 2013. februárban kínálkozott esély, amikor egy pályázat keretében a bekerülési költség 85 százalékát megpályázta, és meg is nyerte Kecskemét. Az első ütemben 488.750.000. forint uniós és hazai támogatás mellett 3068 darab lámpatest cseréje történik meg a KEOP-5.5.0/A/12-2013-0186, „Kecskemét Megyei Jogú Város közvilágítási hálózatának korszerűsítése – Árpád város, Belváros, Homokbánya, Hunyadiváros, Kisfái, Nagykörúton belül, Talfája, Ürgés” című pályázat keretében.
Az érintett helyszíneken a munkálatok ideje alatt néhány órán át tartó forgalomkorlátozásra kell számítani. A kivitelezők ezúton is kérik – és előre is köszönik – a lakosság türelmét és megértését.
A kicserélt lámpák működését a kivitelező a bekapcsolás után újra ellenőrzi, és az esetleges hibákat javítja.

Kategória: Referenciák