Jövő július végéig zajlik a kivitelezés a Rákóczi úton

A kecskeméti Városháza Díszterme adott ma helyet a Rákóczi út – Vasútkert revitalizációja című, mintegy 1,5 milliárd forintos uniós támogatással megvalósuló projekt nyitórendezvényének.
„Már a tervekből is láthattuk, hogy városunk ezen része olyan igényes új külsőt kap, amely egyszerre képes megőrizni az építészeti hagyományokat és megfelelni azoknak az elvárásoknak, amelyek egy XXI. századi belvárossal szemben jelentkeznek.” – mondta a rendezvény kapcsán dr. Zombor Gábor polgármester.
Nagypál Sándor beruházásokért felelős alpolgármester arról beszélt: „A projekt nem támogatott részeként már július elején elkezdődött, és október végéig folyamatosan zajlott az ivóvízhálózat és a csapadékcsatorna korszerűsítése. Augusztusban elkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Bíróság műemlék épületének felújítása is. Most a Rákóczi úton az öntözőrendszer kialakítása, további közmű rekonstrukció, majd az útépítés következik.”


Uhlig Rita, a projektmenedzsment feladatokat ellátó Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a kivitelezés 2012. július végéig tart, a teljes projekt pedig jövő decemberben zárul.
„A fizikai megvalósítás időszakában az érintett területeken vannak, lesznek részleges útlezárások, elterelések, forgalom terelési terv alapján. Előre elkészített vizsgálat alapján figyelünk arra is, hogy hogyan lehet az építés időszaka alatt a forgalmat fenntartani, az üzleteket üzemeltetni, áruval feltölteni, az ott lakók közlekedését megoldani.”