JÓL HALADNAK A MUNKÁLATOK A KECSKEMÉTI SZOCIÁLIS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROJEKT KERETÉBEN

Több helyszínen is gőzerővel zajlik a kivitelezés Kecskeméten, a „Mezeiváros és Ürgés integrált szociális jellegű városrehabilitáció” című, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 azonosító számú projekt keretében. Mint ismeretes, a beruházásra az önkormányzat 487.815.358 forint uniós és hazai támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében, az összköltség 573.900.421 forint.

A Mezeiváros és Ürgés integrált szociális jellegű városrehabilitáció a Kossuth körút – Erzsébet körút – Kuruc tér – Csáktornyai utca – Kecskemét-Fülöpszállás vasútvonal – Szultán utca által határolt területen valósul meg.

A projekt keretében több helyszínen gőzerővel zajlanak a munkálatok. A közösségi ház falazása befejeződött, a kivitelező már a tetőszerkezetet építi. Jó ütemben halad a játszótér és a sportudvar kivitelezése is. Az útépítések keretében a Mezei utcán és a Zsinór utcán az útszegély elkészült, zajlik az úttest megerősítése aszfaltozással. A Gödröstemető és Puskás Tivadar utcákban, valamint a Dankó Pista utca egy szakaszán új útépítés történik, az útszegélyek már elkészültek, az aszfaltozást megelőzően néhány helyen közműkiváltásra van szükség. A Műkerti sétányon szintén jól halad a kivitelező, a középső részen már térköveznek. A környezetrendezési munkálatok is folyamatban vannak, az Erzsébet és Kossuth körutakon előkészítik a növénytelepítést.