Hosszú Utcai Óvoda fejlesztése

„Hosszú Utcai Óvoda fejlesztése”
DAOP-4.2.1-11-2012-0019
Projekt összköltsége: 120.570.957 Ft
Támogatás összege: 114.542.409 Ft
Kedvezményezett: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

A Kecskemét belvárosában lévő intézmény épülete két épületrészből áll. Az egyik egység az 1950-es, a másik egység az 1970-es években épült. A projekt keretében megtörtént az öregebb épületrész teljes rekonstrukciója, akadálymentesítése. Az épület emeletén új csoportszoba jött létre a hozzá tartozó helyiségekkel, azaz a gyermeklétszámhoz igazodó gyermeköltözővel, gyermekmosdóval, menekülőlépcsővel. Szintén az emeleten kapott helyet az új nevelőszoba, míg a földszinten egyéni fejlesztő szoba, logopédiai fejlesztő, szertár és a mozgáskorlátozottak számára külön mosdó lett kialakítva.

A régi épület padlásterébe és az egész épületegyüttes homlokzatára hőszigetelés került.A magastetős épületrésznél a sík palafedést elbontjották, a kétszintes épületrésznél megtörtént a nyílászárók részbeni cseréje.

A projekt eredményeként a Hosszú Utcai Óvodában több férőhely áll rendelkezésre. Az építési munkálatoknak és az eszközfejlesztésnek köszönhetően egy korszerű, a szakmai célokat maximálisan elősegítő környezetben zajlik az óvodai nevelés.