Hamarosan kezdődik a Rákóczi úti faleváltás

Hamarosan megkezdődik a fák leváltása a Rákóczi út páros oldalán. A leváltást egyrészt a járdaépítési munkálatok teszik szükségessé, másrészt az az igény, hogy egységes fasor jöhessen létre. A mostani hársfák helyére előnevelt, egységes Celtis australis (déli ostorfa) fasor kerül. Az előnevelt fák törzskörmérete a telepítéskor mintegy 40-45 centiméter, magassága 3 méter lesz. Az újonnan telepített fák körül kissé kiemelt keretezés készül majd, benne egynyári virágokkal, cserjékkel.

A kivitelező szintén eltávolítja a középső sétányról, valamint a Vasútkertből a nem megfelelő egészségi állapotú, illetve a munkálatok szempontjából akadályt jelentő fákat, de mindkét területen jelentős faállomány marad. A kivágott fák helyébe újakat telepítenek majd. A sétányon a növényzetet árnyéktűrő sövények, talajtakaró cserjék, a napos helyeken egynyári ágyások, valamint óriáscserepekbe ültetett dísznövények egészítik ki.

A Vasútkertben a zöldfelületek karakteres formája szintén megmarad, itt a revitalizáció inkább a sétautak nyomvonalában, a rendezvénytér, a kiszolgáló épület, a játszótér, a teresedések és a különböző élményelemek létrehozásában jelenik meg.