Augusztus végére befejeződik a hosszú utcai óvoda fejlesztése

Rendben haladnak a munkálatok Kecskeméten a „„Hosszú Utcai Óvoda fejlesztése” című projekt keretében. A beruházásra 114,54 millió forint uniós támogatást nyert Kecskemét önkormányzata, az összeköltség 120.57 millió forint.

A Kecskemét belvárosában lévő intézmény épülete két épületrészből áll. Az egyik egység az 1950-es, a másik egység az 1970-es években épült. A projekt keretében megtörténik az öregebb épületrész teljes rekonstrukciója, akadálymentesítése. Az épület emeletén új csoportszoba jön létre a hozzá tartozó helyiségekkel, azaz a gyermeklétszámhoz igazodó gyermeköltözővel, gyermekmosdóval, menekülőlépcsővel. Szintén az emeleten kap helyet az új nevelőszoba, míg a földszinten egyéni fejlesztő szoba, logopédiai fejlesztő, szertár és a mozgáskorlátozottak számára külön mosdó lesz kialakítva.

A régi épület padlásterébe és az egész épületegyüttes homlokzatára hőszigetelés kerül.A magastetős épületrésznél a sík palafedést elbontják, a kétszintes épületrésznél megtörténik a nyílászárók részbeni cseréje.

A projekt eredményeként a Hosszú Utcai Óvodában több férőhely áll majd rendelkezésre. Az építési munkálatoknak és az eszközfejlesztésnek köszönhetően egy korszerű, a szakmai célokat maximálisan elősegítő környezetben zajlik majd az óvodai nevelés.

A beruházás augusztus végére befejeződik.

A projektről bővebb információt a www.kecskemet.hu/hosszuovi oldalon olvashatnak.